[wr_row][wr_column span=”span8″][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Medicina a evoluat enorm in ultimul secol iar acest lucru s-a vazut mai ales la nivelul medicamentelor si al procedurilor medicale care au aparut in aceasta perioada. Cu toate acestea, nu doar ele au inregistrat un boom important, acelasi lucru intamplandu-se si cu instrumentele medicale. Si ce ne-am face noi acum daca medicii nu ar avea instrumente potrivite pentru investigarea si tratarea afectiunilor de care suferim? Probabil situatia ar fi la fel de rea precum in cazul in care nu am avea medicamente, pentru ca a nu putea sa pui in practica lucrurile pe care ti le doresti este la fel de rau cu a nu sti cum.

[/wr_text][wr_blog el_title=”” order_by=”date” order=”DESC” count=”6″ tags=”” category=”16″ div_margin_top=”0″ div_margin_left=”0″ div_margin_bottom=”25″ div_margin_right=”0″ columns=”3″ pagination=”yes” layout_mode=”masonry” excerpt_length=”50″ elements=”image__#__title__#__excerpt__#__ ” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_blog][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Mai mic sau mai mare, fiecare instrument medical este important

Instrumentarul medical este unul extrem de variat, din toate punctele de vedere. Asta pentru ca aproape orice poate sa fie considerat un instrument medical atat timp cat obiectul respectiv este utilizat de un medic. Multe dintre instrumentele medicale sunt specializate, in sensul in care este nevoie de un specialist pentru a le folosi. Ne referim la bisturie, truse de operatie, perfuzii sau diverse aparate, asa cum sunt cele de resuscitare. In mod normal o persoana obisnuita nu are ce face cu asa ceva si ele nici nu se gasesc pe piata normala.

Cu toate acestea, majoritatea instrumentelor medicale pot fie utilizate si de catre persoanele fara instruire in domeniu. Cele mai multe instrumente sunt mici si simple, asa cum sunt seringile, termometrele sau stetoscoapele. Insa importanta lor nu poate sa fie trecuta cu vederea, in ciuda pretului scazut de achizitie si a modului extrem de facil de utilizare. De-a lungul anilor cu siguranta ele au salvat milioane de vietati si dezvoltarea medicinei moderne li se datoreaza si lor in mare masura. De aceea, este bine sa le ai si in casa, pentru ca niciodata nu stii cand va fi nevoie.

[/wr_text][wr_spacer el_title=”” height=”32″ responsive_hide=”no” ][/wr_spacer][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_text][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Orice casa are nevoie de ele

Inca de mici suntem obisnuiti cu instrumente simple, asa cum sunt termometrele. Chiar si seringile, desi nu pot sa fie folosite chiar de oricine, pot sa fie cumparate cu destul de mare usurinta din farmacii si tinute acasa atunci cand ai nevoie de ele. Si probabil ca nici nu trebuie sa discutam prea mult despre importanta unor astfel de obiecte. Cu termometrul masuram temperatura corpului si ne putem adresa unui medic daca simtim ceva in neregula. Un tensiometru este un aparat electronic vital pentru cei care sufera din cauza problemelor cardiace, dar orice poate profita daca il are acasa. La fel se intampla si cu aparatele de masurare a glicemiei, bune pentru diabetici, dar nu numai.

Pana la urma, si scaunele cu rotile sau carjele pot sa fie considerate instrumente medicale. Iar acestea au parcurs un drum al dezvoltarii imens in ultimii ani. Au devenit din ce in ce mai usor de manevrat, mai usoare si mult mai bine adaptate fiecarei probleme in parte.  Este adevarat ca ele vor fi cumparate doar pentru bolnavi, dar esential este ca se gasesc si chiar cu relativa usurinta acum.

[/wr_text][wr_image el_title=”” image_file=”http://candimed.ro/wp-content/uploads/2015/09/instrumente-medicale.jpg” image_file_button=”” image_size_wrapper=”” image_size=”full” image_alt=”Instrumente medicale” link_type=”no_link” image_container_style=”no-styling” image_alignment=”center” image_margin_top=”” image_margin_left=”” image_margin_bottom=”” image_margin_right=”” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_image][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Si medicina alternativa are instrumente medicale

Desi sunt mai putine si mai dificil de utilizat fara o pregatire specifica, ele exista si sunt folosite peste tot in lume. Fiecare ramura a medicinei alternative vine cu propriile metode de tratament si tipuri de remedii, insa unele dintre ele au adus in atentia publicului si noi instrumente medicale. Printre acestea se afla acele utilizata in acupunctura sau ventuzele cele atat de comune si in Romania.

Totusi, utilizarea unor astfel de instrumente presupune si anumite riscuri. Chiar daca specialistii spun ca terapiile mai sus amintite sunt complet sigure, nu acelasi lucru se intampla si daca ele sunt aplicate de persoane fara pregatire. Asadar, daca luati in considerare terapia cu ace sau cea cu ventuze, recomandat este sa mergeti la un specialist pentru asta. Iar daca vreti sa invatati, exista si cursuri pentru astfel de terapii alternative si abia apoi este in regula sa cumparati si instrumentarul necesar.

Din fericire, astfel de obiecte nu sunt scumpe si cum destul de multa lume este dispusa sa apeleze la terapiile alternative, investita in formare se va amortiza in destul de putin timp, deci probabil ca merita. Iar instrumentele nu sunt nici greu de gasit si nici de cumparat.

Detinerea instrumentelor nu te face expert

Este destul de clar acest lucru in cazul celor care tin de formele alternative de medicina. Dar nici un termometru, stetoscop sau tensiometru nu te ajuta sa indentific o raceala, o boala de plamani sau una de inima. Indiferent de tipul instrumentelor medicale alopate care le detinem si le utilizam, rolul lor este de a ne pune in garda sau de a ne ajuta sa tinem sub control o anumita afectiune. Pentru diagnostic insa, vital este mersul la specialist, pentru ca doar interpretarea oferita de acesta simptomelor si analizelor este cea ca re conteaza si care ne poate salva.

[/wr_text][wr_video el_title=”” video_source_link_youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=i1G5d_33q4Y” video_youtube_dimension_width=”500″ video_youtube_dimension_height=”270″ video_youtube_show_list=”0″ video_youtube_autoplay=”0″ video_youtube_loop=”0″ video_youtube_modestbranding=”1″ video_youtube_rel=”1″ video_youtube_showinfo=”1″ video_youtube_autohide=”2″ video_youtube_cc=”0″ video_alignment=”center” video_margin_top=”10″ video_margin_left=”” video_margin_bottom=”10″ video_margin_right=”” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” video_sources=”youtube” ][/wr_video][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Asadar, nu evita sa te adresezi medicului de fiecare data cand este nevoie si nu iti lasa viata condusa de instrumentele medicale. Faptul ca ele exista pe piata (cele de diagnostic) se datoreaza si nevoii fiecaruia de a avea liniste. Asadar, daca te simti mai bine verificand zilnic tensiunea arteriale, poti sa o faci, dar fara sa te sperii daca mai apar si fluctuatii. Aceste indicii pot sa fie citite corect doar de catre medici si niciun instrument medical, cu atat mai mult cele pentru uz general, nu ar trebuie sa existe pentru a speria, ci pentru a vindeca.

Precum medicamentele si tratamentele naturiste, instrumentele medicale (stiintifice sau alternative) trebuie sa fie utilizate cu cea mai mare responsabilitate si in modurile in care au fost create. Ele pot sa reprezinte un ajutor enorm, dar nimeni nu trebuie sa devina dependent de pe urma lor. In plus, cum pericolul diagnosticarii gresute cu ajutorul lor este unul mare, medicii trebuie lasati sa isi faca treaba.  Cu toate acestea, utilizate asa cum trebuie, prin intermediul instrumentelor muzicale moderne avem cele mai mari sanse sa tinem sub control diverse afectiuni si sa primim indicii daca unele lucruri nu functioneaza cum trebuie.

[/wr_text][/wr_column][wr_column span=”span4″][wr_sidebar el_title=”” sidebar_id=”sidebar1″ div_margin_top=”0″ div_margin_left=”0″ div_margin_bottom=”25″ div_margin_right=”0″ appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_sidebar][/wr_column][/wr_row]