[wr_row][wr_column span=”span8″][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Medicina este una dintre cele mai vechi stiinte ale omenirii, daca nu chiar cea mai veche (pentru ca inainte sa scrie, sa citeasca si sa combine elementele, omul a invetat sa se vindece). Insa a fost nevoie sa treaca foarte multe secole pentru ca medicina sa se dezvolte intr-o stiinta uniforma si cu metode unanim recunoscute ca fiind cele corecte.

Asta pentru ca medicina adevarata, asa cum o cunoastem noi astazi, a inceput sa fie practicata pe scare larga abia in jurul secolului XVIII, cand foarte multe pseudo-tratamente au fost inlocuite de cele cunoscute si acum. In urmatorii 200 de ani, odata cu noile descoperiri stiintifice au aparut antibioticele, vaccinurile, anestezia iar formele medicinei au devenit mai complexe si mai comprehensive. Atat de mult incat astazi suntem capabili sa vindecam sau macar sa controlam majoritatea bolilor. Mai este insa mult pana departe, dar eforturile continue ale comunitatii stintifice vin mereu cu noi si noi rezultate.

[/wr_text][wr_blog el_title=”” order_by=”date” order=”DESC” count=”6″ tags=”” category=”1″ div_margin_top=”0″ div_margin_left=”0″ div_margin_bottom=”25″ div_margin_right=”0″ columns=”3″ pagination=”yes” layout_mode=”masonry” excerpt_length=”50″ elements=”image__#__title__#__excerpt__#__ ” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_blog][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Medicina alopata, sansa unei vieti mai bune

Probabil ca multa lume nu cunoaste sensul termenului “alopata”. Poate ca la prima vedere acest tip de medicina pare sa fie o noua ramura a medicinei alternative, insa nici nu se putea sa fie mai departe de adevar. De fapt, medicina alopata este chiar medicina stiintifica, singura medicina adevarata dupa cum spun foarte multi specialisti.

Aceasta este medicina predata in universitati, cea practicata in cabinetele medicale de familie, in clinici si in private. Este singura forma de medicina eficienta? Poate ca nu, dar in mod cert este singura forma verificata stiintific  si care a primit “avizul de functionare”.

Asadar, pentru orice problema, acesta este primul loc unde este bine sa te adresezi. Medicii specialisti sunt singurii care au voie sa prescrie medicamente de tipul antibioticelor, iar acestea pot fi cumparate din farmacii sau din alte surse autorizate. In concluzie, cu ce se ocupa medicina alopata? Cu tratamentul afectiunilor si cu redarea starii de bine, ea definind sanatatea ca fiind absenta completa a bolii. Insa rolul ei nu se opreste doar aici, cercetarea si descoperirea de noi remedii fiind un efort continuu al specialistilor din intreaga lume.

[/wr_text][wr_spacer el_title=”” height=”32″ responsive_hide=”no” ][/wr_spacer][wr_text #_EDITTED el_title=”produse” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_text][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Medicina bazata pe tratament medicamentos

Medicina alopanta, adica cea stiintifica se ocupa in principal cu identificarea corecta a simptomelor si cauzelor care le determina aparitia. Abia cand se ajunge la cauze se poate considera ca lupta impotriva bolii. Este adevarat insa ca si ameliorarea simptomelor este un obiectiv important.

Sa exemplificam. Daca apare o durere de stomac si sunt realizate diverse investigatii se poate descoperi ca simptomele sunt provocate de o afectiune gastrica. In concluzie se incearca tratarea acesteia, nu inainte insa de a se ameliora durerea prin prescrierea de analgezice.

Probabil ca oricine a luat pana acum contact cu practicile medicale curente. Este imposibil sa nu fi mers la doctor si sa nu fie luat medicamente, antibiotice, alagezice, antiseptice si multe altele. De fapt, aproape pentru orice boala au fost dezvoltate diverse tratamente, o parte deosebita a acestora fiind cele dedicate in exclusivitate afectiunilor psihice.

[/wr_text][wr_image el_title=”” image_file=”http://candimed.ro/wp-content/uploads/2015/09/Medicamente-si-creme.jpg” image_file_button=”” image_size_wrapper=”” image_size=”full” image_alt=”Medicamente si creme” link_type=”no_link” image_container_style=”no-styling” image_alignment=”center” image_margin_top=”” image_margin_left=”” image_margin_bottom=”” image_margin_right=”” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_image][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Dupa cum se stie insa, orice medicament luat fara temei poate sa faca mai mult rau decat bine. De aceea este nevoie de o recomandare medicala pentru ca ele sa isi face efectul asa cum trebuie. Pe langa medicamente, alte tratamente medicale sunt realizate cu ajutorul cremelor, a unguentelor, a serurilor  (asa cum sunt celor din injectii) si a unor solutii. Si acestea pot sa aiba insa substante periculoase si de aceea majoritatea au nevoie de reteta pentru a fi vandute.

Cum se dezvolta medicina stiintifica

Medicina alopata s-a dezvoltat odata cu aparitia de  noi medicamente. Insa procesul prin care noile descoperiri sunt considerate ca fiind sigure, eficiente si deci aprobate pentru comercializare nu este unul deloc usor. Este nevoie de multe teste pana sa se ajunga pe piata si de asta, de fiecare data cand cumperi un medicament, trebuie sa stii ca in spatele acestuia se afla numerosi ani de munca si teste.

Pentru ca un nou tratament sa fie aprobat, el este comparat atat cu un tratament asemanator, deja existent, cat si cu unul placebo (in grupul placebo se vor afla oameni sub impresia ca primesc tratamentul, desi nu le este administrat niciunul). Daca rezultatele sunt mai bune decat in celelalte doua instante, inseamna ca noul medicament este bun si se poate trece la comercializare. Daca nu, atunci tot efortul a fost inutil.

Toate aceste lucruri conteaza foarte mult, pentru ca asa fiecare afla de efortul depus pentru crearea medicamentelor si, desigur, pentru siguranta si sanatatea sa.

O perspectiva integrativa?

Pentru foarte multa lume medicina alopata nu mai este suficienta si tentatia de a apela si la alte mijloace este mare. Nimeni nu poate spune ca metodele alternative nu sunt bune si nu dau rezultate, insa verietatea in cazul acestora este mai mare. Asadar, trebuie sa stii sa alegi remediile bune, cele care se completeaza cu medicamentele, cremele si toate celelalte metode ale medicinei stiintifice. Nu este greu, dar trebuie sa fii responsabil si sa intrebi mereu si medicul specialist.

[/wr_text][wr_video el_title=”” video_source_link_youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=p0f9ZNIarrQ” video_youtube_dimension_width=”500″ video_youtube_dimension_height=”270″ video_youtube_show_list=”0″ video_youtube_autoplay=”0″ video_youtube_loop=”0″ video_youtube_modestbranding=”1″ video_youtube_rel=”1″ video_youtube_showinfo=”1″ video_youtube_autohide=”2″ video_youtube_cc=”0″ video_alignment=”center” video_margin_top=”10″ video_margin_left=”” video_margin_bottom=”10″ video_margin_right=”” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” video_sources=”youtube” ][/wr_video][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Pana la urma insa, trebuie sa iti pui increderea in primul rand in medicina stiintifica si mai apoi in metodele naturiste si alternative de tratament. Acestea reprezinta varianta mai sigura ca vei ajunge la rezultatele pe care ti le doresti. Cat despre riscuri, ele exista, dar unde nu se intampla acelasi lucru? In plus, sanatatea este cel mai important lucru, fiind crucial ca fiecare sa faca ce este mai bine pentru el, in ciuda riscurilor.

Asadar, daca vrei o sansa mai mare de protejare si imbunatatire a starii generale de sanatate, dar si pentru remedierea unei probleme mai grave sau mai putin grave, medicina alopata iti ofera cele mai mari sanse. Medicamentele sunt testate, sunt diverse si in ziua de astazi se poate trata aproape orice (cu mici limite). Si daca la toate acestea mai adaugi si un stil de viata sanatos, caracterizit de activitate fizica regulata si o dieta echilibrata, atunci prevenirea afectiunilor este mult mai probabila. Si pana la urma, mai bine este sa previi decat sa tratezi, desi acum acest lucru este mai posibil ca oricand.

[/wr_text][/wr_column][wr_column span=”span4″][wr_sidebar el_title=”” sidebar_id=”sidebar1″ div_margin_top=”0″ div_margin_left=”0″ div_margin_bottom=”25″ div_margin_right=”0″ appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_sidebar][/wr_column][/wr_row]