[wr_row][wr_column span=”span8″][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Vedem din ce in ce mai multe pareri care afirma ca starea de sanatate a oamenilor se inrautatesti cu cat civilizatia noastra avanseaza. Din fericire insa, acest lucru nu este adevarat. Avansul medicinei stiintifice este unul imens in comparatie cu ultimii cincizeci de ani iar remediile naturiste sunt mai utilizate ca oricand. Toate aceste lucruri arata ca oamenii se ingrijesc mai mult de sanatatea lor si au la dispozitie si modurile prin care pot face asta. In cele din urma, noi suntem responsabili de modul in care ne simtim si schimbarea trebuie sa inceapa in primul rand cu noi.

[/wr_text][wr_blog el_title=”” order_by=”date” order=”DESC” count=”6″ tags=”” category=”21″ div_margin_top=”0″ div_margin_left=”0″ div_margin_bottom=”25″ div_margin_right=”0″ columns=”3″ pagination=”yes” layout_mode=”masonry” excerpt_length=”50″ elements=”image__#__title__#__excerpt__#__ ” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_blog][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Cele mai comune boli

Cu toate acestea, nu trebuie sa subestimam nici faptul ca exista foarte multe boli, iar stresul la care suntem supusi nu este decat un factor declansator al acestora. Totusi, cele mai comune boli ale omenirii raman cele care nu sunt extrem de grave. Vorbim aici despre toxiinfectii alimentare, despre probleme stomatologice, oftalmologice sau reumatologice.

Majoritatea dintre ele sunt rezultatul inaintarii in varsta si pot sa fie mai usor tinute sub control atat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medici, cat si prin intermediul celor natursite.

Din pacate, si bolile mai grave isi fac loc in viata noastra. Cea mai mare prevalenta o au afectiunile cardiace, atacurile de cord fiind des intalnite in toate colturile lumii. Le urmeaza afectiunile respiratorii si cele ale aparatului digestiv. Cancerul si SIDA apar si ele mult mai des in registrele medicale. Partea buna este insa aceea ca din ce in ce mai multe afectiuni, chiar si cele care par sa fie foarte grave, isi gasesc remediul. Chiar si cancerul, daca este descoperit la timp, se poate vindeca. Ce inseamna insa acest lucru? Ca pentru a stare de sanatate buna si sigura, este nevoie sa apelam mai des la serviciile medicale de specialitate.

[/wr_text][wr_text #_EDITTED el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Daca mergi la medic nu inseamna ca esti bolnav

Exista foarte multe persoane care considera ca a merge la medic inseamna acceptarea bolii. Si este normal ca teama sa existe de fiecare data cand trecem pragul specialistul, dar aceasta este singura metoda prin care ne putem asigura ca fecem tot ce ne sta in putinta pentru a ne proteja.

In primul rand, ne suntem datori noua sa verificam periodic cum stam cu starea de sanatate. In al doilea rand, suntem responsabili si fata de cei din jurul nostru, fata de familie si de prieteni. Sa mergi la doctor nu inseamna ca esti fricos, ci doar ca esti interesat de starea ta de bine. In plus, cele mai multe vizite la doctor nu se lasa cu prescrierea de medicamente, ci doar cu o reasigura a unei stari bune de sanatate.

Asadar, mersul la medici si o privire atenta asupra propriei stari de sanatate este cel mai sigur mod de a ne asigura o viata cat mai lunga, cat mai feritia de riscuri si in mod logic cat mai fericita alaturi de cei pe care ii iubim. Nu este greu, nu costa bani si nu implica riscuri, asa ca de ce sa nu faca fiecare asa ceva?

[/wr_text][wr_image el_title=”” image_file=”http://candimed.ro/wp-content/uploads/2015/09/sanatate.jpg” image_file_button=”” image_size_wrapper=”” image_size=”full” image_alt=”Sanatate” link_type=”no_link” image_container_style=”no-styling” image_alignment=”center” image_margin_top=”” image_margin_left=”” image_margin_bottom=”” image_margin_right=”” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_image][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Speranta de viata a crescut considerabil

Cel mai bun indicator pentru a demonstra modul in care medicina moderna ne-a influentat tuturor viata este prin studierea modului in care speranta de viata a crescut in ultimul secol.

Este cunoscut faptul ca acum o suta de ani oamenii traiau in medie mult mai putin. Insa chiar si acum 40 de ani situatia nu era prea diferita. Cu toate acestea, doar din 1970 pana acum speranta de viata a crescut cu mai bine de sase ani, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Cu alte cuvinte, traim mai mult si o facem intr-un mod mai sigur si mai fericit.

Explicati este una extrem de simpla. In aceasta perioada au fost introduse pe piata o serie de vaccinuri si de medicamente pentru bolile considerare simple, insa ca faceau foarte multe victime. In acelasi timp insa, nu trebuie sa uitam nici conditiile mai usoare de munca, dar chiar si asa, accesul la serviciile medicale inseamna progresul unei societati, dar si posibilitatea fiecaruia de a fi mai ferit de pericolele pe care le presupun bolile existente. Si sa nu uitam ca numarul acestora nu a scazut, ba chiar dimpotriva, prezenta din ce in ce mai mare la medic facand diferenta.

De ce este bine sa ai incredere in specialisti

Nu toti medicii sunt buni si din pacate acesta este un adevar dureros la noi in tara. Dar institutia medicala in sine ar trebuie sa fie una dintre cele mai respectate de catre oameni. Asta pentru lucrurile de care ne bucuram acum se datoreaza in mare masura descoperirilor realizate de aceasta. Si nu oricand, ci doar in ultima suta de ani.

Medicamentele precum penicilina si toate celelalte antibiotice, proceduri de interventie pe cord, tot felul de analize (multe dintre ele realizate cu ajutorul computerului), chiar si banala anestezie reprezinta descoperiri ale perioadei  moderne. Acestea fiind spuse, ce rau sa poate intampla daca iti tii sanatatea sub control printr-o vizita anuala la doctor? Niciunul. Iar daca esti dispus sa continui o astfel de initiativa si acasa, printr-un stil de viata echilibrat si o dieta sanatoasa, totul va fi si mai bine bine.

Sa nu uitam ca sanatatea este cel mai de pret bun al unei persoane si ca este datoria fiecaruia sa fie atent in legatura cu acest subiect. Insa daca te imbolnavesti, responsabilitatea nu mai este doar a ta, ci si a celor din jurul tau.

[/wr_text][wr_video el_title=”” video_source_link_youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=neuQN6Fl7Io” video_youtube_dimension_width=”500″ video_youtube_dimension_height=”270″ video_youtube_autoplay=”0″ video_youtube_loop=”0″ video_youtube_modestbranding=”1″ video_youtube_rel=”1″ video_youtube_showinfo=”1″ video_youtube_autohide=”1″ video_youtube_cc=”0″ video_alignment=”center” video_margin_top=”10″ video_margin_left=”” video_margin_bottom=”10″ video_margin_right=”” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” video_sources=”youtube” ][/wr_video][wr_text el_title=”” text_margin_top=”0″ text_margin_left=”” text_margin_bottom=”0″ text_margin_right=”” enable_dropcap=”no” appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ]

Asadar, o viata lunga si fericita se intretine cu foarte multa atentie. Insa cu totii trebuie sa ne consideram norocosi pentru ca traim in timpuri in care putem avea tot ceea ce ne dorim si in care este mult mai usor sa ne ingrijim de sanatatea noastra. Chiar daca numarul bolilor ramane unul ridicat, asa se intampla si cu numarul tratamentelor disponibile si al metodelor de prevenire a afectiunilor. Cu alte cuvinte, este mai usor acum decat in trecut si daca vrei, mersul la doctor macar o data pe an poate sa reprezinta o garantie suficienta pentru sanatate.

[/wr_text][/wr_column][wr_column span=”span4″][wr_sidebar el_title=”” sidebar_id=”sidebar1″ div_margin_top=”0″ div_margin_left=”0″ div_margin_bottom=”25″ div_margin_right=”0″ appearing_animation=”0″ css_suffix=”” id_wrapper=”” disabled_el=”no” wrapper_padding_top=”0″ wrapper_padding_left=”0″ wrapper_padding_bottom=”0″ wrapper_padding_right=”0″ wrapper_bg_color=”” wrapper_bg_opacity_slider=”” wrapper_bg_opacity=”100″ wrapper_border_top=”0″ wrapper_border_left=”0″ wrapper_border_bottom=”0″ wrapper_border_right=”0″ wrapper_border_style=”solid” wrapper_border_color=”” wrapper_rounded_topleft=”0″ wrapper_rounded_topright=”0″ wrapper_rounded_bottomleft=”0″ wrapper_rounded_bottomright=”0″ responsive_hide=”no” ][/wr_sidebar][/wr_column][/wr_row]